Autotech Infra

sddd

Rövid cím: AUTOTECH INFRA

Felhívás kódja: SKHU/1802

Prioritás tengely: Foglalkoztatás előmozdítása

Specifikus célkitűzés3.1 A foglalkoztatás régiók közötti egyenlőtlenségeinek csökkentése a foglalkoztatás szintjének javítása céljából a programrégióban

Regisztrációs szám: SKHU/1802/3.1/015

Teljes projekt költségvetés: 534 942,25 €

ERFA támogatás: 454 700,91 €

Projekt kezdő dátuma: 2020. január 1.

Projekt záró dátuma: 2021. december 31.

Weboldal: http://www.skhu.eu/news/novum-danuvium

Projekt státusz: Folyamatban

Az AUTOTECH INFRA projekt 3 területen segíti a Pons Danubii régió autóipari és technológiai vállalatait abban, hogy proaktívan reagáljanak az ágazatok változó igényeire, és gyorsan piacra juttassák szolgáltatásaikat és termékeiket:
(1) Prototípus-fejlesztéshez és –teszteléshez szükséges berendezések megvásárlását önálló KKV-k általában nem engedhetik meg maguknak. A Tatai Innovációs Laboratórium közös használatú eszközök segítségével biztosít majd hozzáférést a legújabb technológiákhoz.
(2) A Virtuális Technológia Stúdió egy demonstrációs célú informatikai eszközpark lesz, amely bemutatók, képzések során ismerteti a legújabb 3D, virtuális és kiterjesztett valóság alapú technológiákat, fejlesztve a térség szakembereinek informatikai ismereteit, lehetővé téve a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek integrálását a tervezés, a termékfejlesztés, vagy a termékek bemutatása, marketingje során.
(3) A készülő virtuális valóság alapú vizualizációs alkalmazás üzleti célú találkozók, állásinterjúk és pályaorientációs rendezvények virtuális térben történő lebonyolítását teszi majd lehetővé. Az alkalmazást bemutató eseményeken és képzéseken prezentáljuk, emellett virtuális állásbörzék és karrier-információs napok keretében is használjuk.
Az alkalmazás később a piaci igényeknek megfelelően továbbfejleszthető. Mivel a becslések szerint csak Tata esetében mintegy 2-3000 szakképzett munkavállaló dolgozik a térségen kívül és ugyanez a környező városok esetében is tapasztalható, az AUTOTECH INFRA projekt hosszú távú eredményei – magasabb hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyek ösztönzése az autóipari és technológiai ágazatokban – potenciálisan alkalmasak leszek arra, hogy helyben tartsák a szakképzett munkaerőt, ezáltal járulva hozzá a helyi jóléthez és a kiegyensúlyozott helyi gazdasághoz. A projektelemek együttes megvalósítása elősegíti a partnerkapcsolatok megosztását, a fizikai tér és berendezések hatékonyabb kihasználását, és az eredmények hosszú távú fenntarthatóságát.
Kapcsolódó akcióterv: Komplex innovációs program munkahelyek teremtéséért a Pons Danubii régióban

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Adószám: 10760846-2-41
EU Adószám: HU10760846
Cégjegyzék: 01-09-166501

Székhely:

1015 Budapest, Batthyány u. 58.

Tel.: (36) 1 212-2148

 

Levél cím:

2890. Tata, Szélescsapás u. 6.

Tel.: (36) 34 588-055